Att paddla kanot på Rönne å

Paddelturen på Rönne å bjuder på härlig omväxling, både i omgivande natur och i själva paddlingen. Och aldrig kommer du närmare vårt vackra landskap med åkermark och skogar, som på vissa ställen växer så tätt att det känns som att paddla genom en tunnel.

Du färdas i egen takt mestadels på lugnt vatten men får också ibland uppleva litet äventyr då små forsar ska forceras. Alternativt går du i land och drar kanoten bredvid. Ingen kanottur blir den andra lik och kanske är det just därför många återkommer år efter år!

Boka i tid

Vill du vara riktigt säker på att få kanoter till en speciell dag, hör av dig till oss i god tid. Fyll i bokningsformuläret eller maila till fragor@kanotcentralen.se. Vi återkommer med en bekräftelse och guider över turen inom 24 h.

Du kan alltid flytta eller ta bort din bokning helt utan kostnad så länge du gör det senast kl 12.00 tre dagar innan avfärd.

Så här fungerar det

Vi lämnar ut all utrustning mellan 9.00 och 11.00. Det enklaste för dig och dina vänner är att använda er av två bilar – en som ni ställer vid startpunkten i Stockamöllan och en vid slutstationen för att ta er tillbaka. Om ni inte har möjlighet att använda två bilar eller någon som kan hämta er efter turen, är alternativet taxi.

Vi tar hand om utrustningen efter turen

För enkelhetens skull och för din bekvämlighet kan ni lämna all utrustning på en given plats när ni nått ert mål. Vi har tre olika uppsamlingsställen.

Vilka turer finns?

Det finns en, två och 3-dagarsturer.  Klicka här för att läsa om de olika kanotturerna.

Vad kostar det?

Under fliken ”Prislista” ser du alla våra priser för hyra av kanot, kajak, kanotvagn och tält samt extra flytväst och paddel. Våra priser för kanothyra är beräknade för 2 personer och i priset ingår utöver kanoten: 2 paddlar, 2 flytvästar, vattendunkar, karta och tillbakatransport av utrustningen (efter avslutad tur lämnar ni bara utrustningen på en av tre anvisade platser). Moms ingår i alla priser.

Allemansrätten

I Sverige är allemansrätten en gammal tradition som tillåter fri vistelse i naturen. Det går att vandra, cykla, åka skidor, bada och paddla nästan var som helst i landet. För att kunna ha kvar denna unika möjlighet måste vi visa hänsyn och omsorg om våra växter och djur. Om du som utövare av friluftsliv tänker på allemansrätten som en skyldighet, allemansskyldigheten, blir det naturligt att inte störa eller förstöra. Följer vi allemansrättens enkla regler kan även kommande generationer njuta av vår underbara natur.
Både broschyren Allemansrätten och Allemansrätten – Paddling finns att få hos oss i följande språk: svenska, engelska, tyska och danska. Mer information om allemansrätten finner du på www.naturvardsverket.se.
Här kan även broschyrerna beställas kostnadsfritt.

Vad tycker våra kunder?

Christoffer Hurtig Åkerberg
Christoffer Hurtig Åkerberg
Oct 28, 2022
Läs mer
Bra utbud av kanoter/kajaker samt en väldigt trevlig ägare
Soska Mevan
Soska Mevan
Aug 31, 2022
Läs mer
Helt fantastisk, så trevlig personal också ! Smidigt och enkelt , rekommenderar verkligen !
Daniel Nordin
Daniel Nordin
Aug 22, 2022
Läs mer
Bästa och proffsigaste kanotuthyraren i Skåne och på Rönne å. ❤️
Malin Arvidsson
Malin Arvidsson
Sep 30, 2022
Läs mer
Trevlig och rolig tur.
Martin Andersson
Martin Andersson
Sep 6, 2022
Läs mer
Två härliga dagar med familjen. Övernattning i tält. Fyra glada hundar fick också följa med.
Vilmer Jarl Skute
Vilmer Jarl Skute
Aug 29, 2022
Läs mer
Jätteroligt och prisvärt! 300 kr (per person) för att hyra kanot i 24 timmar. Mysig åktur som tar många timmar att åka med fin natur och tillfällen med mycket adrenalin. Enda minusen var att kartan vi fick var lite otydlig med tipsen om vilket håll man skulle använda och så, men med lite uppmärksamhet gick det super!